Velkommen

Eva - 30 x 30

Hvad kan et portræt?

Et malet portræt er en unik gave for livet og generationer.
Portrættet fastholder den portrætteredes nærvær og karakter. Det udefinerlige, det der er svært at sætte ord på, men som kan opleves af beskueren.

I portrætmaleriet er jeg optaget af, at portrættet giver udtryk for den portrætteredes personlighed og samtidig viser respekt for den malede. For mig er det vigtigt, at portrættet er vellignende. Den portrætterede skal opleve sig selv ærligt, dybt og vedkommende.

“Portrætmaleriet er den dristigste og vanskeligste, den mest spirituelle og den mest ekstreme opgave for kunstneren.”
Gabriele Münter (1877-1962)
 
Medlem af KKS Kvindelige Kunstneres Samfund

Medlem af Kunstnerforeningen af 18. november. 

Mine portrætter er oliemalerier.

 

Andre motiver

Når jeg maler andre motiver, er jeg optaget af at arbejde figurativt med udgangspunkt i det nære og hverdagsagtige. Specifikt holder jeg af at fordybe mig i at udtrykke det enkle liv, den stille stund, eftertænksomheden. Det er min passion at gå tæt på det valgte motiv i min tolkning, og samtidig lægge op til beskuerens egen fortolkning  

Baggrund

Jeg er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole på Charlottenborg. Der blev jeg indført i form, perspektiv, materialer og farver, der tilsammen skaber en fysisk og emotionel oplevelse. Siden tog jeg diplom i CPS, ”Creative Problem Solving”, fra Buffalo University, USA og underviste ledere i Kreativ Problemløsning. I nogle år havde jeg et galleri med billedkunst og keramik. Jeg har modtaget  undervisning inden for billedkunst hos Simon Grimm og Jakob Hoff. Mads Rye og David Eisenberg har jeg haft som lærere i portrætmaling.